Kontakt os for at høre mere​

☎  98 12 22 55​

Skuldersmerte

Skuldersmerte er ofte forårsaget af muskelspændringer og myoser. Smerter i skulderpartiet vil ofte føles som en dyb murrende smerte, som kan være svær at lokalisere. Der kan være smerter der stråler ud i arme, rundt til brystet, ind i skulderbladet eller op i hovedet. Musklerne i området vil ofte føles stive og stramme.

Tit kan smerterne og ubehaget blive værre ved stillesiddende arbejde såsom computer arbejde eller megen kørsel i bil, og det ses tit, at bevægelse og fysisk aktivitet giver lindring. Det er således ofte gentagne bevægelser og statiske arbejdsstillinger der ligger bag symptomerne.

Kiropraktik, laser terapi og massage kan være meget effektive til at behandle den slags skuldersmerter, hvor både led og muskler behandles. Det er dog vigtigt at man forsøger at finde årsagen til symptomernes opståen, således at man kan forbygge at de vender tilbage.

Der er nogle skulder symptomer der ses hyppigere i vores bevægelsesapparat:​

  • Afklemningssyndrom (Rotator Cuff Syndrom) er en af de hyppigst sete årsager til skuldersmerter, og det opstår når strukturer kommer i klemme. Oftest er det en slimsæk (bursa) eller en sene, som kommer i klemme under et knoglefremspring fra skulderbladet. Her vil man typisk opleve smerter ved aktiviteter, hvor man skal have armen op over hovedet. Ofte vil smerten sidde på forsiden af skulderen og ned på ydersiden af overarmen. Der er ikke usædvanligt at man oplever smerten om natten. Smerten er hyppigt opstået pga. fejlbelastning af senen eller slimsækken, ofte i forbindelse med at armen gentagne gange bliver løftet over skulderhøjde, men den kan også opstå ved andre belastninger. Hos yngre mennesker skyldes afklemningen oftest problemer i muskel dynamikken, som giver anledning til ubalance og abnormt bevægelsesmønster i skuldernes led. I den lidt ældre befolkning (over 40) kan det hyppigt forekomme pga. slitage eller kalkforandringer. Behandlingen af afklemningssyndromet afhænger af grunden til problemets opståen og kan inkludere laser, kiropraktiske manipulationer, mobiliseringer og øvelser.
  • Frossen skulder (adhesive capsulitis) er nedsat bevægelse, smerter og stivhed som er lokaliseret til skulderleddet. Det kan opstå efter en skade, ved overbelastning af skulderen eller som følge af visse sygdomme så som diabetes. Det ses også hos personer der har haft deres skulder immobiliseret i længere tid f.eks i forbindelse med fraktur eller operation. Vævet omkring skulderleddet bliver stift, der dannes arvæv og skulderbevægelsen bliver smertefuld og besværlig. Man vil opleve problemer med almindelig dagligdags aktiviteter såsom at få tøj på, køre bil og tage bad, og man kan ofte have problemer med at sove igennem om natten. Man går typisk igennem tre faser med en frossen skulder, og uden behandling er det ikke usædvanligt, at det kan tage op til 2 år at hele op. Følgerne af en frossen skulder er hyppigt spændinger i ryg, nakke og musklerne omkring leddet, og dette behandles med god effekt med kiropraktik. Behandlingen af disse sekundære spændinger kan være med til signifikant at afkorte forløbet af en frossen skulder. Det er en god ide at bruge skulderen så meget som muligt, og brug af kulde og varme lokalt kan begge være symptomlindrende.​

pil Adresse:

Nytorv 13, 1, 9000 Aalborg

phone_32  Telefon: 98 12 22 55​

mail-black-envelope-symbol-(7)_35  Skriv til os her

åbningstider  Åbningstider​:

Mandag    07:30- 14:00

Tirsdag      08:30 - 17:00

Onsdag     07:30 - 14:00

Torsdag     08:00 - 16:00

Fredag​       07:30 - 14:00

Om klinikken

Vi er autoriseret af Sundhedsstyrelsen, har overenskomst med Sygesikringen, samarbejder med diverse sundhedsforsikringer og er medlem af Dansk Kiropraktor Forening.

Kontakt

AALBORG CENTRUM KIROPRAKTIK

​Nytorv 13, 1, 9000 Aalborg

CVR: 39387638

Åbningstider

Mandag

Tirsdag

Onsdag

Torsdag

Fredag​

​07:30 - 14:00​

08:30- 17:00

07:30 - 14:00

08:00 - 16:00

07:30 - 14:00