Kontakt os for at høre mere​

☎  98 12 22 55​

Hovedpine

Der kan være mange grunde til at man får hovedpine, og en stor del af befolkningen oplever dagligt eller ugentligt hovedpiner. Der er visse former for hovedpine der respondere bedre på kiropraktisk behandling end andre.

  • Spændings hovedpine er nok den hyppigste årsag til hovedpiner og er kendetegnet ved at den som oftest giver smerter i begge sider af hovedet. Patienter beskriver ofte at det føles som om et bånd strammer om hovedet. Spændingshovedpine stammer tit fra muskelspændinger som starter i nakke og skuldermuskulatur og breder sig til baghovedet og frem mod panden.​

  • Cervikogen hovedpine stammer fra nedsat bevægelighed i nakkes led og sidder typisk i en side af hovedet. Den vil som oftest stråle fra nakken og fremover til tindinger og pande. Der er mange årsager til at cervikogene hovedpiner opstår, men ofte er computer arbejde, brug af tablets og smartphones samt uhensigtsmæssige bevægelser med til at skabe problemet. Af samme grund er det vigtigt at adressere den underlæggende årsag til hovedpinen hvis man skal den ordenligt til livs.

  • Migræne deles op i to typer – med eller uden aura. Ved migræne med aura er der klassiske forvarsler til, at migrænen vil opstå. Forvarslerne er karakteristiske synsforstyrrelser som flimren, prikker eller lysglimt for øjnene. Symptomer som forbigående, lette lammelser af ansigt, arme eller ben kan forekomme. Smerten er pulserende og som regel i den ene side af hovedet. Smerten er meget intens og forværres ved anstrengelse eller aktivitet. Der opleves kvalme og overfølsomhed for lys og lyd. Hovedpinen kan vare fra et par timer til et par dage. Migræne uden aura har ikke de klassiske forvarsler, og hovedpinen er som regel mindre intens.

Behandling af hovedpine

Dårlig arbejdsstilling, hårdt fysisk arbejde og ”stress” er nogle af de mange årsager der kan være medvirkende til hovedpine. Det skyldes, at kroppens muskler og led kommer på overarbejde og de reagerer ved at spænde op, og en dårlig arbejdsstilling belaster dine led hver dag.

Kiropraktoren vil hjælpe dig med at finde de udløsende årsager til din hovedpine og hjælpe dig med at undgå disse. Samtidig vil den kiropraktiske behandling være rettet mod at reducere muskelspændinger og forbedre ledbevægelse i bl.a. nakke, ryg og skulder med forskellige kiropraktiske teknikker. For at forebygge hovedpine kan det desuden blive nødvendigt med korrektion af din kropsholdning og træning (bevægelse, styrke, balance, stabilitet mm.)

pil Adresse:

Nytorv 13, 1, 9000 Aalborg

phone_32  Telefon: 98 12 22 55​

mail-black-envelope-symbol-(7)_35  Skriv til os her

åbningstider  Åbningstider​:

Mandag    07:30- 14:00

Tirsdag      08:30 - 17:00

Onsdag     07:30 - 14:00

Torsdag     08:00 - 16:00

Fredag​       07:30 - 14:00

Om klinikken

Vi er autoriseret af Sundhedsstyrelsen, har overenskomst med Sygesikringen, samarbejder med diverse sundhedsforsikringer og er medlem af Dansk Kiropraktor Forening.

Kontakt

AALBORG CENTRUM KIROPRAKTIK

​Nytorv 13, 1, 9000 Aalborg

CVR: 39387638

Åbningstider

Mandag

Tirsdag

Onsdag

Torsdag

Fredag​

​07:30 - 14:00​

08:30- 17:00

07:30 - 14:00

08:00 - 16:00

07:30 - 14:00